Tarihte Bugün 12 Ağustos


Dünyayı Değiştiren Olaylar

12 Ağustos, dünya tarihine damga vurmuş pek çok önemli olayın yaşandığı bir gün olarak kaydedilmiştir. Bu tarih, siyasi, bilimsel ve kültürel gelişmelerin yaşandığı bir dönemi temsil etmektedir.

1883 - Son Samurayların Direnişi

12 Ağustos 1883'te, Japonya'da, son samurayların hükümete karşı direnişi başladı. Bu direniş, Meiji Restorasyonu sırasında modernleşme sürecine karşı olan geleneksel samurayların son büyük ayaklanmasıydı. Bu olay, Japonya'nın modernleşme ve Batılılaşma yolundaki kararlılığını gösterdi.

1964 - Güney Afrika'da Nelson Mandela'nın Hapse Atılması

12 Ağustos 1964'te, apartheid rejimine karşı mücadele eden Nelson Mandela, Güney Afrika hükümeti tarafından ömür boyu hapse mahkum edildi. Mandela'nın tutuklanması, uluslararası alanda büyük yankı uyandırdı ve apartheid rejimine karşı mücadelenin sembolü haline geldi. Mandela, 1990 yılında serbest bırakıldı ve Güney Afrika'nın ilk siyah başkanı oldu.

2000 - Kursk Denizaltısı Faciası

12 Ağustos 2000'de, Rusya'nın Kursk denizaltısı Barents Denizi'nde battı. Bu trajik olay, denizaltıda bulunan 118 mürettebatın hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Kursk faciası, Rusya'da deniz güvenliği ve acil durum müdahale kapasiteleri hakkında ciddi endişelere yol açtı.

2017 - Charlottesville Saldırısı

12 Ağustos 2017'de, ABD'nin Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde, beyaz üstünlükçülerin düzenlediği bir gösteri sırasında şiddet olayları yaşandı. Bir araç, protestocu kalabalığın içine sürüldü ve bir kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı. Bu olay, ABD'de ırkçılık ve aşırı sağcı gruplarla ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Previous Post Next Post