Tarihte Bugün 15 Ağustos


Dünyayı Değiştiren Olaylar

15 Ağustos, dünya tarihine damga vurmuş pek çok önemli olayın yaşandığı bir gün olarak kaydedilmiştir. Bu tarih, siyasi, bilimsel ve kültürel gelişmelerin yaşandığı bir dönemi temsil etmektedir.

1947 - Hindistan'ın Bağımsızlığı

15 Ağustos 1947'de, Hindistan, Britanya İmparatorluğu'ndan bağımsızlığını kazandı. Bu tarih, Hindistan'ın ulusal bayramı olarak kutlanır ve bağımsızlık hareketinin lideri Mahatma Gandhi'nin büyük katkılarını onurlandırır. Hindistan'ın bağımsızlığı, dünya genelinde sömürgecilik karşıtı hareketlere ilham verdi.

1969 - Woodstock Müzik ve Sanat Festivali

15 Ağustos 1969'da, Woodstock Müzik ve Sanat Festivali, New York'ta başladı. Bu etkinlik, üç gün boyunca süren barış ve müzik dolu bir festival olarak tarihe geçti. Woodstock, 1960'ların karşı kültür hareketinin sembolü haline geldi ve müzik tarihinde önemli bir yer edindi.

1990 - Saddam Hüseyin'in Kuveyt'i İlhak İlanı

15 Ağustos 1990'da, Irak lideri Saddam Hüseyin, Kuveyt'i Irak'ın 19. vilayeti olarak ilan etti. Bu olay, Birinci Körfez Savaşı'nın başlamasına yol açtı ve dünya genelinde büyük bir askeri ve siyasi krize neden oldu. Uluslararası toplum, Irak'ın bu hareketini kınadı ve geniş çaplı bir askeri müdahale başlattı.

2007 - Peru Depremi

15 Ağustos 2007'de, Peru'nun Pisco kenti yakınlarında 7.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu felaket, binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve büyük yıkıma neden oldu. Deprem, Peru'da büyük bir insani kriz yarattı ve uluslararası yardımların bölgeye akmasına yol açtı.

Previous Post Next Post